Bilmøtet – Blåhvitblogg
Hjem Om Blåhvitblogg Kontakt

tema på blåhvitblogg.no

min bil
kjørt
teknikk
bilmøtet

Jeg heter Lidvar Berge, og er tidligere biljournalist og redaktør. Nå står jeg fram som blåhvitblogger. Her vil jeg dele mine personlige fortellinger om bil, i fire kategorier.

«Om blåhvitblogg» inneholder historier om mitt forhold til bil og skriving:
Om å bli bilskribent
Om å takke nei, del 1
Om å takke nei, del 2

Min begrunnelse for prosjektet:
Hvorfor BMW?
Hvorfor blåhvitblogg?

Et visuelt tilbakeblikk fra tiden som biljournalist finner du i
Mimrekarusellen

Blåhvitblogg satser på ukentlige oppdateringer. Følg meg på Facebook for å bli varslet om nye innlegg!


Personvern og cookies

© 2018 Blåhvitblogg

Utviklet av Finurlig

BMW E30 M3

BILOPPLEVELSEN

Publisert: 24. desember 2017 Tema: Bilmøtet

Etter 7 års byggeperiode smaker kjøreturene ekstra godt. Jeg fikk en smaksprøve sammen med Aleksander Grepstad og hans E30 med S50-motor og 321 hk.

Les mer
BMW 507

RULLENDE LEGENDE

Publisert: 12. november 2017 Tema: Bilmøtet

Å sette en bil i ro på museum blir jo nesten som å stoppe ut et dyr. Skal biler være «levende», må de oppleves med lyd, lukt – og i bevegelse. Å være der når en BMW 507 starter opp og drar noen æresrunder for mitt kamera er en høytidsstund av de helt store.

Les mer
Thomas Jevnaker

UNG FEINSCHMECKER

Publisert: 22. oktober 2017 Tema: Bilmøtet

Sansen for fine nyanser utvikles ofte med årene. Men ikke alltid. Møt Thomas Jevnaker, en unggutt som allerede har funnet en bil han skal beholde: En BMW Alpina B3 3,0.

Les mer
BMW E46 Compact S54

ENESTÅENDE

Publisert: 24. september 2017 Tema: Bilmøtet

Har du ikke hørt om BMW 332 ti? Da synes jeg du skal bli med på et møte med spesialbygget til Steinar Kolås. Om det ikke er verdens eneste Compact med M3 motor, så er i alle fall opplevelsen av å kjøre den enestående …

Les mer
BMW 2000 CS

BILFORBARMING

Publisert: 27. august 2017 Tema: Bilmøtet

Baard Aasrum har en av Norges mest spesielle BMW-samlinger. Og kanskje er det den minst kjente modellen i samlingen som er ham aller mest kjær.

Les mer
BMW E39 M5

MANGLENDE REFERANSE

Publisert: 23. juli 2017 Tema: Bilmøtet

Lenge var E39 M5 er en av de viktigste bilene jeg ikke hadde kjørt. Men så kom jeg i kontakt med Scott Nicholas – på Facebook.

Les mer
B;MW 850i

GUTTEDRØMMEN

Publisert: 4. juni 2017 Tema: Bilmøtet

De fleste gutter leker med biler. De mest seriøse tar vare på lekebilene helt til voksen alder, og noen få realiser drømmen også i full skala. Møt Stig Kongsvik og hans BMW 850i fra 1991.

Les mer
BMW E30 M3 og E36 Class II

FIRERFYR

Publisert: 17. april 2017 Tema: Bilmøtet

Firesylindrede bimmers er undervurdert. Når jeg er på besøk i garasjen til Stian Kivikoski, med en original E30 M3 kabriolet og en E36 Class II side ved side, er seksersavn ikke engang tema. Ikke når firerne fyrer opp …

Les mer

LANGTIDSLIDENSKAP

Publisert: 19. mars 2017 Tema: Bilmøtet

Aleksander Grepstad har bygget en E30 M3 som ingen har maken til. Det er jo et poeng i seg selv. Men et bilmøte i vinterdvalegarasjen avslører at dette handler om så mye mer enn å ha Norges fineste M3.

Les mer

TEKNISK AVANTGARDE

Publisert: 5. februar 2017 Tema: Bilmøtet

Bjarte Johansen jobber blant annet som IT-konsulent, og er tidlig ute med det meste av tekniske duppeditter. Han var for eksempel den første jeg møtte med Apple Watch. Kanskje ikke så rart da, at han også var blant de aller første jeg kjenner som kjøpte en plug-in hybrid. Jeg har snakket med ham om hans X5 40e, og erfaringene gjennom ett års bruk.

Les mer

annonse ▼

annonser på blåhvitblogg.no